ingyen
webstatisztika
Szállítási információk | Cialis Vény Nélkül

Szállítási információk

Megrendelés, vásárlás ismertetõbõl.

Fizetési módok, termék átadás-átvétel

A megrendelését az alábbi úton lehet kifizetni azonfelül kézhez kapni:

 

MEGRENDELÉS, VÁSÁRLÁS ISMERTETÕBÕL.

Elõremutató utalással egy jelzett bankszámlaszámra: így a legolcsóbb, mert a kiszállítási, csomagolás, és más költségeket cégünk fizeti.

Postai utánvétellel a csomag átvételekor a postá(s)nak megfizetni az utánvétel összegét, attól függõen, hogy a szállítótól veszi át a csomagot, illetve a postán. Az utánvétel összegének kiegyenlítésekor kapja kézhez a rendelt árut.

Elõreutalással történõ fizetés valamint átvétel: az elõreutalásnál abból a aspektusból lehet megfelelõbbek, hogy ilyenkor a postai szállítás díját átvállaljuk, eszerint jóval kevesebb pénzért megkaphatja az árucikket. Midõn megérkezett a fizetség kereskedésünkbe, abban az esetben aznap postázzuk az árut, eszerint 48-72 óra leforgása alatt megszervezhetõ az egész, továbbá mérsékeltebb árú is.

Elõremutató történõ utalásnál kérjük küldjön a Kapcsolat menüpont segítségével egy levelet és akkor mi mindjárt küldjük azokat az adatokat e-mailben Önnek, amelyre utalni szükségeltetik a fizetséget. Utalás közleményébe adja meg pontosan azt a nevet, irányítószámot, mint amit a megrendelésben is eljuttatott nekünk, ekképp egyszerûbben beazonosíthatjuk. A termék nevét kérjük, egyáltalán ne jelölje meg az utalás közleményében, csakis kizárólag a nevét azonkívül az irányítószámát írja be, amit a rendelés alkalmával megadott!

Ahogy beérkezett az utalás (ez többnyire pár óra, illetve maximum 1 nap), arról telefonos rövid üzenetben tudósítanak bennünket, és ezzel még aznap már postázzuk is a küldeményt ajánlott, utánvétel nélküli küldeményként, mely 1, vagy maximum két nap leforgása alatt biztosan odaér Önhöz, persze diszkrét csomagolásban.

Postán történõ illetve futárszolgálati utánvételes vásárlás azonkívül átvétel: Az utánvételes fizetési mód a legközismertebb amellett leggyakoribb. A postás a megrendelt címre viszi a küldeményt azonfelül az utánvételi költség megfizetésekor odaadja azt az Ön kezébe. Általában kijelenthetõ, hogy 20 000 Ft alattig egy-két dobozos megrendelés esetében elsõbbségivel postázott küldemények valamennyi kiszállítási, valamint további díja mindössze 1500 forint. Eme összeg fölött, azonfelül a küldemény tömegének növekedése következményeképpen, esetleg 1800-2100-2700 forint is lehet a plusz szállítási kiadás. A vásárláskor ezt a hazaszállítási költséget hozzászámítja a rendszerünk az áru eladási árán túl, ezért megismerheti Ön is, hogy részletesen mennyi is lesz a postaköltsége, így a termékkel együttesen számszerûen mennyit fog majd fizetni.

A postai utánvétel, illetve postai utánvét szókapcsolat azt mutatja igazából, hogy a forgalmazó feltüntet a küldeményen egy utánvéti árat, amit akar, hogy a vásárló a birtokba vétel során fizessen. Az utánvételi ár esetünkben az árucikk fogyasztási árából, a postázás díjából, amellett a csomagolás árából tevõdik össze. Láthatóan ez az utánvéti összeg a rendelt terméket extra összegekkel növeli, melyet a vevõnek muszáj kifizetnie. A postai utánvétellel történõ kifizetés esetében a szállítónak szükséges odaadni a csomagon jelzett utánvéti összeget, és akkor az árucikket átveheti. Amennyiben nincs senki a címen, otthagy egy értesítést. A következõ verzió a postahivatalban maradó utánvételi csomag, amelynél a postán marad a küldemény, nem kerül kiküldésre továbbá miután Önnek nem szükségeltetik a saját adatait megírnia az igényléskor, eszerint nem fogják értesíteni a postától, hogy jött küldeménye, ezért Önnek szükségeltetik bemennie a a megadott postacímre és megfizetni az utánvét összegét. A postán maradó áru intézése azért nem ilyen könnyûszerrel, hogyha eszerint szándékozza választani a megrendelését, okvetlenül olvassa el az alábbiakat, mert ha már többszöri alkalommal rendelt ezzel a módszerrel, akkor is mások lettek a postázás elõírásainak, amit itt olvashat el részletekbe menõen.

Kiszállítás postán maradó küldeményként

Kérjük, feltétlenül böngéssze át eme postán maradó ismertetõbõl írást, mert hiába esetleg Ön már sokszor is rendelt postahivatalban maradó terméket és azzal minden rendben volt, de nemrég nagymértékben változtak a postahivatalban maradó csomagok eljárásrendjére meghozott kívánalmak!

Ez rendszerint a legbajosabb hozzájutási módszer a benyomásaink alapján, számos okból is.

A kisposták, vagy a plázákban, vagyis üzlet központokban található postahivatalok nem foglalkoznak postán maradó küldeményekkel, ezért azt visszajuttatják a feladóhoz. Javasoljuk, hogy a szóban forgó város, vagy település központi postájára (fõpostájára) címezzék a megrendelt csomagot, ha megoldható, és így máris sokkal kevesebb nehézség lehetséges az átvételnél. A postakeresõben az olyan kisebb posták, valamint plázák- üzletközpontjainak postahivatalai is olvashatóak, ahol nem fogadnak postán maradó csomagokat, emiatt kérjük ne ezeket, hanem inkább a nagyobb (fõként)postákat részesítse elõnyben!

Rengetegen nincsenek tisztában azzal, hogy a postán maradó küldemények esetében semmilyen értesítést nem kapnak a postástól. Nem is tudnák milyen címre küldeni az értesítést, mert az Ön saját elérhetõségét nem jelölte meg a rendeléskor, hanem pusztán a postahivatal elérhetõségét, amit a postakeresõben választott. Ezt nehezíti még, hogy számtalanszor azt válaszolják a postára besétáló embernek, hogy nem is küldték el, vagy eltûnt. Ebben az esetben kérjük, küldjön nekünk a Kapcsolat menüpont segítségével egy pár soros levelet, ahol mi elektronikus levélben elküldjük Önnek a rendelés alkalmával felvitt küldeményt azonosító számot. Ezzel már garantáltan át fogják adni Önnek az ajánlva feladott küldeményét, amibe a terméket pakoltuk.

A postahivatalban maradó csomagok megérkeznek a fõpostára /1-es számú posta/, és amennyiben Ön nem oda kérte postahivatalban maradóként,abban az esetben átviszik az Ön által megadott elérhetõségû postára az Ön megrendelt küldeményét. Amennyiben az 1-es számú postára kérte, akkor ott marad a fõpostán.

Leglényegesebb dolog: A postahivatalban maradó csomagoknál soha semmilyen esetben sem hagynak Önnek értesítést, ezért Önnek kell a rendeléstõl számított egy-két napon belül bemennie a megadott számú vagy címû postahivatalba az adott városban vagy településen. Ha hét munkanapon belül nem megy be a postára, abban az esetben a csomagot visszajuttatják a feladóhoz. Hogyha a postahivatalban azt közlik, hogy nem jött ilyen küldemény, vagy eltûnt, abban az esetben a küldeményazonosító RAG szám megadása után teljesen biztosan elhárul a gond! Eme számot a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy üzenetben kérje tõlünk, és mi továbbítjuk Önnek a lehetõleg legrövidebb idõ alatt.

Legégetõbb probléma a postán maradó csomagoknál hogy a kipostázott küldeményt (levél alakjában) nem mindig találják meg azonnal a postahivatalban, egyedül egy bizonyos küldeményeket azonosító (RAG) számmal, amelynél az összes postázott csomag útvonala azonosítható. Az úgynevezett RAG szám jelentése alapján már nagy valószínûséggel meg fogják találni a szóban forgó postán az utánvételes ajánlva feladott küldeményét, és odaadják Önnek az elvileg „még meg sem jött” küldeményt.Sokszor a postán a minimális ösztönzés azonkívül a alacsony fizetések okán, amennyiben nincs kifejezetten könnyen megtalálható helyen a keresett csomag, abban az esetben szívesebben azt mondják Önnek, hogy nem kapták meg, illetve nincs meg. Ez okból lényeges a RAG szám, ami egyúttal egy küldemény nyomkövetési szám. Eme számot a Kapcsolat menüponton át egy üzenetben kérje el vállalatunktól.

Az igénylés utáni napon a terméke mindenkor feladásra kerül a délután 16 óráig leadott rendelések esetén. A du. 4 óra után feladott igényléseket, feltéve, hogy még van rá lehetõségünk, abban az esetben tudjuk teljesíteni, viszont amennyiben nem sikerül, akkor másnap küldjük ki õket. A kiküldött bármely küldemény egyedi küldeményazonosító RAG számot kap, ennek köszönhetõen megkereshetõ a postahivatal számítógépének adatbázisa segítségével.

A postahivatalban maradó igénylés utáni napon, kérésre elküldjük Önnek ezt a küldemény nyomkövetési számot, viszont ennek hiányában is besétálhat a postára valamint elkérheti a csomagját, ha megbízható dolgozók vannak szolgálatban, akkor megtalálják Önnek 1 perc alatt és megkapja.

Hogyha valamely okból mégsem küldenénk el ezt a bizonyos RAG számot e-mailben, abban az esetben legyen szíves, vegye fel velünk a kapcsolatot, ha befáradt a postahivatalba és azt közölték Önnel, hogy nem érkezett meg a csomag, illetve nem találják. A Kapcsolat menüponton keresztül küldjön nekünk egy rövid üzenetet!

Amiatt ilyen lényegbevágó, hogy igazi e-mail címet és telefonszámot adjon meg, hogy a kommunikáció sikeres maradjon. Netalántán ilyen kiküldési nehézségnél tudunk Önnek telefonálni, amennyiben nem válaszol az e-mailünkre.

KÉZBESÍTÉS SZOKÁSOS POSTAI UTÁNVÉTTEL, CÍMRE VALÓ KÜLDÉSSELKÉZBESÍTÉS SZOKÁSOS POSTAI UTÁNVÉTTEL, CÍMRE VALÓ KÜLDÉSSEL

A hagyományosnak továbbá leggyakoribbnak mondott postahivatali utánvétel lakásra való házhozszállítása során a futár nem túl nagy értéknél (100 000 forintig) kihozza a csomagot a megadott címre, és ott a küldemény átvételekor kiegyenlítheti a postai kiszállítás díját az igénylõ úgy, hogy a helyszínen a postásnak kifizeti az utánvét teljes összegét. Az utánvételi összeg az igényelt termék(ek) árából, a posta- utánvétes, amellett csomagolási kiadásokból jön össze. A rendelésekorkülönben mindig jelezzük a szállítási árat is részletezve, eszerint elolvashatja, hogy a rendelt árucikken túl mennyibe kerül a kiküldés.

Házhoz való kiküldéskor utánvét esetében, amennyiben nem nyitnak ajtót a megadott címen a postás vagy a szállító, illetve magasabb értékû az utánvétel összege, abban az esetben rendszerint ott hagy egy értesítõt az Ön postaládájában.

Sajnálatos módon azt kell a tények alapján megállapítanunk, hogy a kiszállítási szolgáltatás nem minden esetben megfelelõ, sok esetben értesítést sem hagynak a helyszínen a postások/futárok nem tudjuk milyen okból kifolyólag, és ilyen esetekben az általunk feladott küldeményt visszaszállítják nekünk, mert Ön nem tudhat a küldemény kiérkezésérõl, mivel nem kapott róla értesítõt, hogy ott járt vele a postás/futár. A kiút az, hogy az igénylést követõen 2 nappal maximum, hogyha nem kézbesítik ki a megadott lakásra a csomagot, abban az esetben fel kell adnia számunkra egy levelet a KAPCSOLAT menüpontra kattintva. Ezután a küldeményazonosító /RAG/ számot átküldjük az Ön számára és ezzel biztos rátalálnak a postahivatalban.

Bármilyen zavar, illetve 2 napnál régebbi rendelés esetében, amennyiben nem jutott el Önhöz a küldeményünk, abban az esetben legyen szíves, lépjen velünk kapcsolatba oly módon, hogy küld egy levelet a gondjáról a Kapcsolat menüpontban!

Házhozszállítás elõrehaladottabb történõ utalásnál

Amennyiben Ön elõrehaladottabb elküldte részünkre küldemény árát, abban az esetben az átutalás jelentkezését követõen, aminél SMS-ben értesítenek minket, még rögvest aznap kézbesítjük a csomagot. A terméket egyszerû buborékfóliás nem átlátszó valamint nem kitapogatható zacskóba csomagoljuk be gondosan, és nem jelezzük, mit tartalmaz. A tapintatos csomagunk ajánlott levélként fog feladásra kerülni utánvét nélkül.

Hogyha esetleg el kellett mennie otthonról és a postás/futár nem tudta kikézbesíteni, akkor ott hagy egy értesítést a postaládában. Ezzel szükségeltetik besétálnia a postára továbbá birtokba venni az ingyen kiadott tapintatos kinézetû ajánlott levelét.

Ha nem jött értesítés és már egynéhány napja rendelte a terméket, akkor könnyen lehet, hogy a postás vagy a szállító nem hagyott a helyszínen értesítõt az Ön számára, azonban a postán ott lesz a csomag. Hogyha akkor sem találják meg, juttasson el számunkra a Kapcsolat menüpontra kattintva egy értesítést és segítünk Önnek megoldani a problémát! Az utaláshoz fontos díjtérítési tájékoztatónkat ennek a lapnak a tetején nézheti meg a Fizetési módnál.

Hazaszállítás tempója, ideje, plusz sürgõsségi szolgáltatás

HAZASZÁLLÍTÁS TEMPÓJA, IDEJE, PLUSZ SÜRGÕSSÉGI SZOLGÁLTATÁSA házhozszállítás idõtartalmának lecsökkentése, valamint a nagyra becsült vevõbarát mennél gyorsabban történõ kiszolgálása vállalatunk alapvetõ kritériuma! viszont a mérsékelt szállítási árakat alapul véve a magyar posta díjszabása valamint idõtartama az irányadó, esetleg a szállítmányozási szakszolgálat (futárszolgálat).

A 16 óráig lefolytatott igényléseknél aznap végbemegy a dropship, azaz a küldemények közvetlenül a vásárlónak való kiszállítása. Így az aznapi postára való feladásnál a postahivatal egy-két nap alatt szavatolja a küldemények átadását a teljes Magyarországon belül. Eme idõintervallumig ténylegesen is is tartható. A fuvarcégek egy napos elintézést biztosítanak.

Az összes küldeményt általában normál sürgõsségi kiegészítõje szolgáltatással kérjük, amelynek plusz díja nem haladja meg a 90 forintot sem.

A rendelõben kérhet postai extra sürgõsségi ellátást is (EMS), ami szavatolja, hogy a még aznap bejelentett rendeléseket másnap a futár vállalat 5600 forint költség ellenében a nagyobb városok településein de. 9-re a kisebb települések esetében legfeljebb déli 12 óráig kézbesíti.

A postahivatal normál elsõbbségi lehetõségei nem garantálja bizonyosan a másnapi kézbe adást, ezért hogyha valakinek feltétlen szüksége van másnap a küldeményre, abban az esetben igénybe vehet plusz sürgõsségi lehetõséget úgynevezett EMS szolgáltatást, amely esetében a posta garantálja a másnap déli 12 óra elõtti kézbe adást.

Postázás díja, utánvételes díj, csomagolási kiadások a rendelésnél

A postai utánvétes vásárlás egy többe kerülõ alternatíva, tudniillik az áru költségén túl a postahivatal utánvételi szolgáltatás költségét is a megrendelõnek szükségeltetik lerónia, nem úgy, mint az elõrehaladottabb való utalásnál, mert annál vállalatunk felvállalja az összes kiszállítási valamint más hozzá járuló kiadásokat.

A szállítási, csomagolási, vagyis utánvéti kiadás összege többnyire nem túl nagy értékû árucikkek esetén maximum 1500 Ft.

Az értékesebb, eszerint valamelyest nehezebb csomagok esetén 1800-2200-2700 Ft is lehet, de rendeléskor a szállítási költséget odaírjuk önállóan az áru árán kívül, így pontosan tudni fogja, hogy mennyi lesz a teljes rendelése összességében.

Az adott kiszállítási, utánvételes, csomagolási teljes árat, ami még rájön a termék árára, azt a megrendeléskor a rendszer részletezi az Ön számára.

A lehetséges legkedvezõbb árú továbbá legrugalmasabb kézbesítési lehetõséget ajánljuk Önnek a legkomolyabb tapintatosság betartásával.

bonyodalmak és teendõk a kézhez vétellel, kiszállítással összefüggésben

Persze a szállítást valamint a feladást is csak emberek végzik, ekképp némelykor hibát véthetnek. Ezzel nem lehet probléma, mivel az összes kellemetlenségre készen áll a problémaelhárítás az esetleges kínos problémák kivédésére.

Nem pont azt a típusú illetve mennyiségû árucikket kapta, mint amit választott a rendeléskor

Mivel világhálón mûködõ gyógyszertárunknak minden nap több, mint száz rendelése van, eszerint néha elõfordulhat, hogy egy kis figyelmetlenség eredményeképp egész véletlenül nem annyi illetve nem pont azt a terméket csomagoljuk be. Ennek persze rendkívül csekély a valószínûsége, ámde, ha ez megesett Önnel, akkor sincsen gond, elvégre nincs egyéb tennivalója, mintsem a weblap alján levõ üzenetküldõ ûrlapjának segítségével eljuttatni számunkra egy reklamáló üzenetet, melyet sürgõsen felderítünk még azon a napon, és hogyha ekképp zajlott, abban az esetben kijavítjuk a mulasztásunkat magától értetõdõen díjtalan.

A terméket összetörten illetve szétszakadva kapta meg a csomagból kivéve

Sajnálatosan a kézbesítés esetén a nem megfelelõen kezelt azonfelül szállított küldemények bizony kárt szenvedhetnek. Ezekre a megsérült küldeményekre a posta vállalja a biztosítékot, cégünk nem fog kártérítést fizetni az egyéb szállító cégek által okozott károkért.

Ezen gond többnyire csak nagyon ritkán lépett fel, de a vásárlók mondták, hogy a levél /bliszter/ fel van szakadva, de attól még egyáltalán nem lett baja a készítménynek, így nem szoktak a lehetséges kicsi baleseteken rágódni.

Nem kapta kézbe a küldeményt idõben

Gyógyszerkereskedésünk megfelelõen ügyel a dinamikus, még azon a napon történõ dropshipre (kiszállításra), eszerint minden nap feladjuk a 16 óráig feladott igényléseket. Ezeknek egy, illetve legfeljebb két nap leforgása alatt meg kellene érkeznie az egész Magyarországon belül akárhová. Feltéve, hogy két nap múlva nem jutott hozzá a küldeményéhez, olyankor feltétlenül tudassa ezt velünk oly módon, hogy a Kapcsolat menüponton át egy levelet juttat el hozzánk a gondjáról, amelyben adja meg, hogy milyen jellemzõkkel azonkívül milyen terméket igényelt, amely eddig nem jött meg.

Annak, hogy vajon miért nem kapta kézhez a csomagját, szerintünk az alábbi okai lehetnek:

• Nem kapott róla üzenetet, ez okból nem fáradt be átvenni a postahivatalba, amellett hozzánk visszaküldték a csomagot. Ez általánosságban a postahivatalban maradó küldemények esetén következhet be, illetve akkor, ha az adott helyen az utánvételes küldeményeket intézõdik kézbesítõ postás vagy szállító valamint a szokásos postás egészen más. Ekképp feleslegesen tesz panaszt a már esetleg régóta ismert postásánál, mert nem is °C kapja meg az utánvételi küldemények kiszállítási feladatát. Még hagyományos címre való kiszállításnál is megesik sokszor, hogy nem hagynak értesítõt, emiatt Ön nem tudhat a küldeményünkrõl és néhány nap elteltével visszajuttatják a feladóhoz.

Azt tanácsoljuk, hogy okvetlenül hagyjon üzenetet számunkra, hogyha az igényléstõl számított legfeljebb 48 órán belül nem kapta meg az ajánlva feladott utánvétes csomagunkat, és akkor mi eljuttatunk Önhöz egy küldeményeket azonosító számot (úgynevezett RAG számot), amivel már be tud menni a postára és átadják Önnek értesítés nélkül is a csomagot. Tehát 2 napnál késõbb semmi esetre se várjon, hanem küldjön nekünk a KAPCSOLAT menüpontban egy levelet!

• A csomag a postahivatalban elkallódott. Ilyenkor Önnek úgyszintén tudatnia kell velünk, hogy a küldeményünk nem érkezett meg. Mi utánanézünk, és amennyiben elveszett a csomag, úgy annak az összegét a postahivatal gyógyszerkereskedésünknek megadja, viszont még azon a napon, amikor ezt megtudtuk azonkívül bebizonyosodott, hogy elveszett, akkor mi haladéktalanul postázzuk az Ön számára még egyszer az igényelt terméket és az azt követõen napra bizonyára oda is ér.

Ilyesmire amúgy csak egyszer volt mostanig precedens. Az a fõként, hogy ha nem érkezett meg a küldemény, akkor mindenképpen jelezzen nekünk, mert abban biztos lehet, hogy kiküldjük még aznap a16 óráig leadott rendeléseket!

• Nem lett postázva a csomag.

Online gyógyszertárunknak mindig rendelkezésre áll raktáron bármely mennyiségû árukészlete, így kvázi biztos, hogy nem fordulhat elõadja, hogy elfogynak a termékek, és nem áll módunkban postára adni a megrendelt termékeket. Tán elõfordulhat az, hogy a megrendelés kitöltését követõen valamelyik levelezési rendszer nem továbbítja az igénylést vállalatunkhoz. Erre még nem tudunk egyetlen példát sem.

Nyomkövetési vagy küldeményazonosító szám, ún. RAG szám kiküldése az Ön számára e-mailben, ha elveszett a küldemény

Amennyiben azt a tájékoztatást kapja a postástól, vagy a postahivataltól, hogy semmiféle küldeménye nem érkezett Önnek, abban az esetben közel bizonyos lehet benne, hogy a postahivatalban elhányódott a küldemény. Ilyenkor egy ún. csomagokat nyomon követõen RAG számot kérnek, mert minden küldeménynek létezik egy egyedi azonosítószáma, és annak segítségével már meg tudják találni az Ön küldeményét a postahivatalban a számítógépükbe begépelve. A küldemény nyomkövetési RAG szám megmutatását, vagy bemondását minden esetben a postán kívánatos lefolytatni, és nem a postásnak/szállítónak megmondani, hogy keressen utána.

Eme küldemény nyomkövetési szám általában 2 betûvel kezdõdik valamint 14 szám követi. A 2 betûjelei, amellyel kezdõdik, az „RL” továbbá utána 14 db szám.

A küldeményét du. 4 óráig kitöltött igénylésnél még azon a napon postázzuk, és így egy vagy két nap múlva már át is veheti. Ha legfeljebb két nap elteltével nem kapta kézhez, akkor okvetlenül juttasson el számunkra a Kapcsolat menüponton keresztül egy néhány soros levelet a problémájával – adatainak feltüntetésével, és mi haladéktalanul válaszolunk azonkívül elküldjük az Ön számára eme küldeményazonosító RAG számot. Ezzel a RAG számmal be tud fáradni a postára, ahol így már a számítógépes rendszerbe beütve pontosan tudják majd, milyen csomagról van szó, és elõkeresik Önnek Önnek.

Diszkréció, csomag külseje- esztétikuma

Vállalatunk nélkülözhetetlen irányvonala a tapintat! A rendelése egyáltalán nem fog kiderülni senki felé, azt harmadik félnek nem adjuk oda. A legtöbb vevõnek komoly bonyodalmatokoz, hogy hová is szállíttassák a csomagot, nehogy valaki is megtudhassa. Még a szüleinél illetve más közös háztartásban, lakásban lakik valakivel és emiatt nem akar kényes kíváncsiskodást, ezért bukkan fel a téma, hogy hova rendelje a küldeményt?

A megoldás pofonegyszerû továbbá magától értetõdõen a legtitoktartóbb. A postára postán maradó levélként. Az okból is roppant megfelelõ ez a megoldás, mert Önnek még a személyes adatait sem szükséges nekünk átadnia, hanem csupán a postának a számát vagy a címét (minden nagyobb település vagy város fõpostája az 1. számú posta), amit a postakeresõnkbõl tud kijelölni. Azért ez a dolog nem ennyire egyszerû, jó pár útmutatóból valamint tennivaló elõfordulhat a postahivatalban maradó csomagoknál. Ha postahivatalban maradó küldeményt kíván rendelni, úgymond, hogy a postahivatalban benn maradhasson a csomagja és ne szállítsák haza, akkora következõket mindenféleképpen tanulmányozza át precízen: szállítás postahivatalban maradó küldeményként!

A csomagolás illetõleg a küldemény külseje

A kiküldött küldemények külleme valamint látványa roppant szerény, semmi nem utal a tartalomra. A feladó magánszemély lesz a kínos kíváncsiskodás kivédése miatt. A csomagot szokásosan levélként postázzuk, mert így olcsóbb a csomagnál. A levél egy bélelt levegõtõl buborékos boríték, amelyet még kitapintani se lehetséges, amellett így nem tud megsérülni sem a boríték tartalma, nálunk a készítmények.

A mérsékeltebb értékû vagy súlyú- illetõleg nagyságú megrendeléseket tehát egy béléssel rendelkezõ borítékban adjuk fel, aminek látványa az alábbi képen nézhetõ meg:

A komolyabb értékû, illetve nehezebb, nagyobb méretûre igényléseket kartondobozban küldjük.

Amikor felhívjuk Önt a megrendeléskor megadott telefonszámon

A rendelésben megírt telefonszámon csupán teljesítési, kiszállítási probléma esetében telefonálunk Önnek a végsõ esetben, amennyiben e-mailjeinkre nem válaszol semmit. A rendelés visszaigazolása miatt semmiféleképpen se zaklatjuk telefonon, hanem kizárólag egy elfogadó elektronikus levelet küldünk Önnek.

Még abban az esetben telefonálnánk Önnek, hogyha sürgõs házhozszállítást szeretne a következõ napra. Hogyha talán a leírt igénylési adatokból hiányzik valami, úgy nem tudjuk teljesíteni a megrendelést. A hívásnál mindig az igénylést feladó embert hívjuk a telefonhoz, illetve meggyõzõdünk arról, hogy ki az, akivel beszélünk, és amennyiben a neje illetve barátja venné fel a telefonját, akkor ne aggodalmaskodjon csupán egy eltévedt hívás voltunk egy rejtett számon, amit nem tudnak visszahívni, illetve visszakeresni. Ebbõl Önnek nem származik kényelmetlensége! Így a tapintat tökéletes.

Jótállás

Gyógyszerkereskedõ vállalatunk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség minden engedélyével rendelkezik, továbbá az összes gyógyszerére pénz visszafizetési vagy csere kezességet garantál kedves megrendelõinek!

Világhálón mûködõ gyógyszertárunkban soha nem fordulhat elõadja semmikor sem, hogy a törvénysértõen gyógyszerforgalmazókhoz hasonló módon hamisított orvosságot postázzunk az Ön számára. Vállalatunk jó hírneve, legitim mûködési jogosítványa, világhálós patikai és gyógyszer értékesítési jogosítványa miatt sem engedhetné meg magának, hogy hamisított szert áruljon, mert akkor bevonnák a gyógyszerkereskedés valamennyi felhatalmazását. Megszüntetnék státuszát, pedig mi Magyarországon kívül még 31 gyógyszervállalattal, 895 szokásos gyógyszertárral állunk szerzõdésben. Sõt még 18 országban mûködnek jól prosperáló online gyógyszerkereskedéseink.

Most ismertetjük Önnel azt a három legfontosabb szövetséget és testületet, amik a gyógyszerkereskedések, amellett világhálón mûködõ gyógyszertárak üzemelését, szolgáltatásait, és a megrendelt, illetve kiszolgáltatott tablettákat vizsgálják amellett ellenõrzik, nem megfelelõ színvonal esetén megszüntetik a gyógyszerkereskedés üzemeltetését, azonkívül megvonják az üzemeléshez kellõ tanúsítványait.

A Kapcsolat menüpontban elõjönnek Önnek a számítógép képernyõjén vállalatunk azonkívül a világhálón mûködõ gyógyszerkereskedésünk nevére kiállított legkomolyabb szintû nemzetközi gyógyszer ellenõrzõ szervezetek igazolt engedélyei. Az engedélyek képeken láthat majd domain nevünket jelzõ sorozatos vízjeleket, amelyet amiatt kellett rátennünk, hogy a törvénybe ütközõen kereskedõ, hamis szereket forgalmazó webáruházak ne tudják másolni e legális jogosultságok iratait azonkívül átírni a sajátjukra.

• FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

• CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

• VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a Kapcsolat menüpont alatt megfigyelhetõek valamennyi céges adatunkkal együtt.

Eme hivatalos iratok meglétével már világosan láthatja, hogy kereskedésünk egy legálisan funkcionáló világhálón mûködõ gyógyszertár, és nem csupán a tucatnyi törvénybe ütközõen hamisított gyógyszerértékesítõhöz weblapok egyike, amelyekre a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) is ráirányítja a figyelmet.

Cégünk ezen felül csere biztosítékot, végsõ esetben pénz visszatérítési biztosítékot is ad minden gyógyszerére, az alábbi jótállási kritériumok mellett, amennyiben:

• Ön felnõtt korú.

• Ön nem használt drogot, tudatmódosító készítményt használat során és azt megelõzõen.

• Ön követte a patikaszerre vonatkozó használati utasításokat teljes egészében.

• Ön nem használt koffeint, taurint, és/vagy alkoholt tartalmazó élelmiszert, innivalót, vagy egyéb különbözõ fogyasztási cikket a patikaszer beszedése közben és/vagy elõtte.

• Ön nem szenved szív, vese, máj, tüdõbetegségben azonkívül nem alkalmaz erre/ezekre orvosságokat.

• Ön nem alkalmaz nitrát származékot tartalmazó, illetve egyéb további értágító, intenzív vérnyomás csökkentõk, vagy vízhajtó orvosságokat.

• Ön nem szenved pánikbetegségben, nincs semmilyen elmegyógyászati problémája, valamint nem alkalmaz antidepresszáns orvosságokat.

• Önnek önhibáján kívül nem hatott ez a szer.

• Ön rábólint arra, hogy IP címét és személyes adatait számítógépünkön eltároljuk.

Ha megfelelt ezen pontok kívánalmainak, amellett a szer önhibáján kívül nem hatott Önnek, visszafizetjük az orvosság összegét, vagy esetleg kicseréljük egy más hatóanyagú medicinára elõször.

Pénz visszatérítési vagy esetleg kicserélési jótállás adása gyakorlatilag

Ha felmerült, hogy Ön minden utasítást betartott és mégsem segített a szerünk, akkor dönthet, hogy az árát igényli megkapni, vagy kicseréljük a gyógyszerkészítményét egy másik alapanyagú szerre. Általában ajánlunk Önnek egy más különbözõ alapanyagú csereszert, amelyet teljes mértékben ingyen kiküldünk Önnek. Zömmel másik alapanyag már teljesen bizonyosan be szokott válni, mert létezik olyan dolog hallatlanul ritkán, hogy egy hatóanyag valamiért nem eredményes valakinek. Azonban ha megpróbál egy további hatóanyagú medicinát, akkor meglepõdik a megelégedettségtõl, azonkívül biztos másképpen fordul hozzánk.

Amennyiben vissza óhajtja kapni az árát

Abban az esetben nincs egyéb dolga, mint, hogy írjon nekünk a KAPCSOLAT menüpont használatával egy panaszos e-mailt, és majd kap egy Claims Identification Number-t, értsd egy panasz bejelentõ azonosítási számot. Ezzel a panasz bejelentõ számmal kérjük, küldjön a vállalatunknak egy kérvényezõ levelet postai úton arra a névre és címre, amelyrõl a küldeménye érkezett. Ebben a kérvényezõ levélben kérjük, írja oda az Ön becses nevét, személyi adatait, valamint a elõforduló nehézségét a tablettával kapcsolatban. Kérjük, írja le e levélben, hogy mifajta kihatást amellett mellékhatást érzett a tabletták használatakor, illetve az összes, a hatással összefüggõ cselekményt. Pl. fogyasztott-e kávét, illetve alkoholt a használata elõtt illetve közben, vagy használt-e egyszerre vele más-más gyógyszereket, valamint hogy hány éves. amennyiben feladta ezt offline írásos levelet a házhoz szállításkor kapott névre valamint postafiók címre, akkor kérjük, írjon nekünk megint a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy rövid levelet, amire 24 órán belül válaszolni fogunk.

Ha megjött hozzánk a hagyományos levele és nyilvántartásba vettük (4-10 nap), akkor még kontrolláljuk ,hogy mi történhetett, és amennyiben Ön az útmutató alapján szedte a szert és valamennyi alapvetõ elvárásunkat teljesítette, abban az esetben jogosult a jótállásra, így visszatérítjük Önnek az összeget! Kérjük szépen, ilyen esetben ne feledkezzen el a kézírással készült levelében megírni az utaláshoz szükséges személyes adatokat. Egyedül kézírásos kérvényt hagyunk jóvá, minekutána azt le kell fénymásolnunk és beküldeni a központunkba adminisztrálni. Ha bármely adatot nem adja át, ami fontos a pénz visszatérítési garancia teljesítéséhez, abban az esetben az átutalást nem áll módunkban teljesíteni. Elsõ körben, kérjük, küldje vissza a megrendelt gyógyszert, mely hatástalan volt, és mi ellenõrizzük, hogy vállalatunktól van-e. A megrendeléskor mindenkor egy rejtett jelet teszünk a tabletta levelére, dobozára, így rájövünk, amennyiben nem vállalatunktól van a visszaküldött termék. A pénz visszaadási jótállást egyedül akkor tudjuk teljesíteni, hogyha a gyógyszerkészítmény levelébõl /bliszter/ pusztán konkrétan legfeljebb 1 pirula hiányzik, illetve zselékészítmény esetében egy zacskó. Amennyiben egynél több tabletta/tasak hiányzik, onnantól kezdve már nem tudjuk egyik fajta jótállást sem garantálni az Ön számára még aktív reklamáció esetében sem!

Amennyiben Ön a jótállását érvényesíttetni szeretné, akkor kérjük, legyen szíves, a KAPCSOLAT menüpontra kattintva írjon nekünk egy levelet, csatolva hozzá a Claims Identification Number-t, úgymond az egyedi reklamációs azonosító számot, amellett tüntesse fel a bankszámlaszámot valamint az utaláshoz kellõ valamennyi adatát. Ha ezen adatokat du. 4 óráig elküldi számunkra, abban az esetben még aznap visszautaljuk a pénzét, amely 1 napon belül jelentkezik a számláján. Errõl egy képernyõmentést tárolunk el, hogyha tán nem hinné el nekünk, hogy átutaltunk az Ön számára. Az igénylés lefolytatásával ezeket kritériumokat Ön nyugtázza.

Hogyha ki szándékozzacserélni a tablettákat

Hogyha Önnek valami folytán nem volt sikeres az elküldött készítmény, illetve nem reagált megfelelõen éppen arra a hatóanyagra, azonban az árával nem jut elõbbre, hanem szívesebben próbálkozna egy tesztelne egy más hatóanyagú gyógyszerkészítményt, akkor szépen kérjük, írjon számunkra egy panasz bejelentõ pár soros levelet a Kapcsolat menüponton keresztül. Ilyenkor majd kap egy Claims Identification Number-t, vagyis egy egyedi reklamációs azonosítási számot.

Ezt követõen juttasson el nekünk egy kézírásos papír alapú levelet arra a névre és postafiókcímre, ami a rendelt termék átvételekor feladóként meg volt jelölve! Ebben a levélben kérjük, írja le az Ön kedves nevét, személyes adatait, hogy milyen címre óhajtja pontosan a másik terméket továbbá még azt is, hogy mire óhajtja, amennyiben kicserélnénk a gyógyszerkészítményt! Általában ez úgy történik, hogy felajánlunk Önnek a tudásunk alapján egy más hatóanyagú terméket, ami vállalatunk farmakológusai szerint már bizonyosan hatékony lesz. Amennyiben a 2 szer ára nem egészen ugyanaz, ez utalással, egyeztetés után megoldható.

Ezt követõen Önnek nyugtázzuk a kérelmét, ami után nincs egyéb teendõje, mint hogy visszaküldi postahivatalban ajánlott levélként, a kézzel írt papír alapú üzenetet (ami tartalmazza az adatait, telefonszámát, a cserélendõ gyógyszer nevét, a Claims Identification Number számával, tehát a különleges reklamációs azonosító számával egyetemben); amellett az igényelt küldeményén olvasható Feladó nevére valamint postafiók címre (ez lenne vállalatunk) a megmaradó amellett megkezdett gyógyszerkészítményt visszaküldeni szíveskedjék.

Feltéve, hogy megérkezett cégünkhöz a visszaküldött áru, az Ön adatai továbbá a Claims Identification Number, akkor azt feldolgozzuk továbbá néhány nap elmúltával a levelében leírt adatok segítségével házhoz szállítjuk Önnek a csere készítményt. A saját kézzel írt papír alapú levél a célból lényegbevágó, mert gyógyszerkereskedésünknek le kívánatos fénymásolnia a nekünk eljuttatott kérelmét valamint el kell küldenünk a központba az irat feldolgozása okán.